ESPELEOAVERN

Club d'Espeleologia l'Avern Ontinyent

Noticias

Avenc de Figueroles

2020-04-22

Avenc de Figueroles

Des del Club d’Espeleologia l’Avern, i el Museu d’Arqueologia d’Ontinyent i la Vall d’Albaida (MAOVA) l’any 2016 s’impulsa el Projecte de Catalogació de Cavitats d’Ontinyent. Aquest projecte té com a objectiu principal el catalogar totes les cavitats existents al terme municipal de la nostra ciutat. Finalment, els resultats de les tasques realitzades dintre d’aquest projecte es veuran reflectides en forma de publicació, per a que estiguen a l’abast de tot el món. 

L’Avenc de Figueroles es troba situat en el Pla de Figueroles, en la serra de la Solana d’Ontinyent. Aquesta cavitat pot ser siga, després de la Sima Gran, una de les més interessants del nostre terme. Sobre aquest avenc, es va realitzar en l’any 2010 un complet estudi, en el transcurs del qual es va poder descobrir una nova sala en la cavitat. Sobre aquesta troballa, i l’estudi realitzat es va publicar un complet treball en la revista Lapiaz 32. Per al Projecte de Catalogació de Cavitats d’Ontinyent, s’ha realitzat una revisió de dades, i una actualització gràfica de la topografia. Tots aquestos resultats es podran consultar en la futura publicació.

 

 

 

Text i foto per Vicent Sanchis. L’autoria de la informació editada en espeleoavern.es té caràcter col•lectiu, comprenen a totes i cadascuna de les persones citades com autors. La informació i material contingut en espeleoavern.es és pot distribuir, difondre, compartir i comunicar-se lliurement, havent sempre de citar als autors i a l’entitat editora, en aquest cas Clubd’Espeleologia l’Avern. No es pot obtindre cap benefici econòmic de la informació i treballs editats, així com tampoc es poden modificar baix ningun concepte els mateixos.