ESPELEOAVERN

Club d'Espeleologia l'Avern Ontinyent

Noticias

Avenc de la Penya de Sangomengo

2020-04-23

Avenc de la Penya de Sangomengo

L’Avenc de la Penya Sangomengo es troba situat a la serra del Capurutxo, i en la zona més alta del citat penyal. La seva boca s’obri al exterior en forma de fractura molt estreta, i parcialment taponada per blocs. Un primer pou molt estret de cinc metres, en deixa en un petit repeu on es pot observar com la cavitat posseeix una segon boca que s’obri cap als penya-segats de la vessant Oest de la Penya de Sangomengo. En direcció Est, un nou P-7 de capçalera molt estreta e incomoda, ens situa en un corredor amb mesures més còmodeS, però, que als pocs metres de recorregut es tanca completament sense cap possibilitat de continuació.

Estreta entrada a l'Avenc de la Penya de Sangomengo.

Les exploracions dutes a terme en l’Avenc de la Penya de Sangomengo, com en altres cavitats de la serra del Capurutxo, formen part d’un complet estudi de les cavitats existents en la zona. Els resultats obtinguts durant els transcurs d’aquestes exploracions, així com la informació de les cavitats, es voran ampliats en un complet treball que pròximament serà publicat.

 

 

 

Text, foto i topografia per Vicent Sanchis i Rebeca Díaz. L’autoria de la informació editada en espeleoavern.es té caràcter col•lectiu, comprenen a totes i cadascuna de les persones citades com autors. La informació i material contingut en espeleoavern.es és pot distribuir, difondre, compartir i comunicar-se lliurement, havent sempre de citar als autors i a l’entitat editora, en aquest cas Club d’Espeleologia l’Avern. No es pot obtindre cap benefici econòmic de la informació i treballs editats, així com tampoc és pot modificar baix ningun concepte els mateixos.