ESPELEOAVERN

Club d'Espeleologia l'Avern Ontinyent

Noticias

Cova de la Moneda

2020-04-27
Cova de la Moneda
 
La Cova de la Moneda es situa al peu del penya-segat de la Penya Foradada, i per baix d’aquesta. Aquesta cavitat es tracta d’un gran abric sense gaire interès espeleològic. Com a característiques d’interès podríem destacar, les dimensions de la pròpia balma d’entrada de la cova -ja que és de grans dimensions- i la ubicació de la pròpia cavitat, ja que l’entorn es veritablement magnífic.
 
 
Vista general de la Cova de la Moneda amb la seva gran balma d'entrada.
 
La Cova de la Moneda es presenta davant del visitant amb la seva gran balma. La cavitat en si, supera els 10 m tant en la seua amplària, com en la seua altura. La cova va perdent dimensions conforme va profunditzant cap al seu interiors, guanyant al mateix temps desnivell, fins a tancar-se completament als 23 m de recorregut.
 
Les exploracions dutes a terme en la Cova de la Moneda, com en altres cavitats de la serra del Capurutxo, formen part d’un complet estudi de les cavitats existents en la zona. Els resultats obtinguts durant els transcurs d’aquestes exploracions, així com la informació de les cavitats, es voran ampliats en un complet treball que pròximament serà publicat.
 
 
 
 
 
 
 
Text, foto i topografia per Vicent Sanchis i Rebeca Díaz. L’autoria de la informació editada en espeleoavern.es té caràcter col•lectiu, comprenen a totes i cadascuna de les persones citades com autors. La informació i material contingut en espeleoavern.es és pot distribuir, difondre, compartir i comunicar-se lliurement, havent sempre de citar als autors i a l’entitat editora, en aquest cas Club d’Espeleologia l’Avern. No es pot obtindre cap benefici econòmic de la informació i treballs editats, així com tampoc es poden modificar baix ningun concepte els mateixos.