ESPELEOAVERN

Club d'Espeleologia l'Avern Ontinyent

Noticias

Foraet de la Creu del Capurutxo

2020-04-30
Foraet de la Creu
 
Situada en la mateixa carena on es situen , tant la Cova Santa com l’Avenc de la Figuereta, però, ja prop de la Creu del Capurutxo. L’entrada d’aquesta petita cavitat passa quasi desapercebuda al caminant, ja que es troba tot just en una zona poblada de pins i matolls. Amb dos entrades, una de les quals és impracticable, la cavitat ofereix un escàs desenvolupament, i poca profunditat. De fet, si la intenció dels nostres treballs no haguera estat fer una catalogació lo més exhaustiva possible, pot ser no haguera pas estat inclosa. 
 
 
Entrada al Foraet de la Creu, petita cavitat en la serra del Capurutxo.
 
L’estreta entrada, dona pas a una petita estància. En un lateral d’aquesta s’obre un pas que facilita els pas a una segon saleta un poc més gran, i on podrem vorer la llum de l’entrada impracticable. Un conducte descendent entre cudols, permet avançar uns pocs metres fins on la cavitat finalitza. El nom de la cavitat -i en contra del nostre criteri habitual en lo referent als topònims- ha estat atorgat per nosaltres, ja que no vam trobar cap referència respecte a aquest fenomen espeleològic. Les exploracions dutes a terme en  el Foraet de la Creu, com en altres cavitats de la serra del Capurutxo, formen part d’un complet estudi de les cavitats existents en la zona. Els resultats obtinguts durant els transcurs d’aquestes exploracions, així com la informació de les cavitats, es voran ampliats en un complet treball que pròximament serà publicat
 
 
 
 
 
 
 
Text, foto i topografia per Vicent Sanchis i Rebeca Díaz. L’autoria de la informació editada en espeleoavern.es té caràcter col•lectiu, comprenen a totes i cadascuna de les persones citades com autors. La informació i material contingut en espeleoavern.es és pot distribuir, difondre, compartir i comunicar-se lliurement, havent sempre de citar als autors i a l’entitat editora, en aquest cas Club d’Espeleologia l’Avern. No es pot obtindre cap benefici econòmic de la informació i treballs editats, així com tampoc es poden modificar baix ningun concepte els mateixos.