ESPELEOAVERN

Club d'Espeleologia l'Avern Ontinyent

Noticias

Avenc del Simartxo o del Cingle (BA-2)

2019-06-24
Avenc del Simartxo o del Cingle (BA-2)
 
L’Any 2015 des del Club d’Espeleologia l’Avern s’inicien els treballs d’exploració en la zona de la Balarma en Vallada. Durant les tasques realitzades es vam poder explora cinc cavitats d’origen tectònic, de les que es va realitzar un complet estudi, alhora que es va realitzar una revisió topogràfica de cadascuna d’elles. Finalment els resultats d’aquestes exploracions van ser reflectits en un article publicat tant en la revista Almaig d’Ontinyent, com en la revista espeleològica Gota a Gota d’àmbit estatal.
 
L'Avenc del Simartxo o del Cingle (BA-2) és una de les cinc cavitats estudiades. Aquesta cavitat és de fàcil descripció i d’escàs desenvolupament, es tracta en realitat d’una potent fractura oberta quasi en la seva totalitat al exterior, atorgant-li, això si, un aspecte molt cridaner, amb parets que superen en algun punt els deu metres d’alçada.
 
 
Entrada a l'Avenc del Simartxo o del Cingle (BA-2).
 
Per tal de visitar aquesta cavitat no cal cap material tècnic, ja que els seus trenta-vuit metres de recorregut, son de caràcter horitzontal. Tant sols, i poc abans de finalitzar la cavitat, és on la cavitat comença a tancar-se, apareixent l’obscuritat, fins que s’obstrueix totalment.
 


Per a més informació podeu consultar el següent enllaç:

 
 

 

Text, fotos i topografia de Vicent Sanchis i Rebeca Díaz.