ESPELEOAVERN

Club d'Espeleologia l'Avern Ontinyent

ACTIVITATS

Exploracions en el Serruig de Moixent (30-5-2020)

2020-11-01
Exploracions en el Serruig de Moixent (30-5-2020)
 
El dissabte 30 de maig, i encara amb restriccions de moviment per la pandèmia de la Covid-19 vigents, vam tornar a la serra del Serruig de Moixent per tal de continuar amb les exploracions en la Cova del Serruig de Llevant. 
 
En aquesta jornada vam poder revisar el sector més al nord de la cavitat. Descendint un P-15 fins a la seva estreta base, vam poder forçar diferents passos estrets que lamentablement no van donar resultats positius. Cal destacar en aquest sector de la cavitat l’elevat grau de filtracions que hi vam trobar. Després de revisar exhaustivament, i topografiar tot aquest P-15, i els seus indrets, vam remuntar fins al corredor ascendent on es troba l’entrada d’aquesta vertical. Prop d’aquesta entrada, i en entreveure una possible continuació en altura, vam realitzar una petita escalda fins a un repeu. Des d’aquest repeu, i forçant una estretor entre blocs, vam accedir a una estància on ens esperàvem dues possibilitats de continuació. 
 
La primera d’aquestes incògnites, i després de baixar un petit pou d’uns 5 metres, ens va permetre arribar a una allargada estància sense continuació. La segon opció de continuació, i remuntant en oposició per una estreta escletxa ens va situar en un gran caos de blocs proper a la base del primer pou de la cavitat, connectant així dos sectors de la cova. Aquest  sector explorat, pareix ser inèdit, tant per l’absència de senyals d’anteriors exploradors com per no estar representat en la topografia antiga, encara que en ella es podia intuir la connexió realitzada per nosaltres.
 
En topografiar aquest sector, vam iniciar l’ascens cap a l’exterior revisant tots els indrets. En un lateral del segon pou de la cavitat, vam intuir una clara continuació de la fractura, encara que summament estreta. Instal•lant un passamans de seguretat, vam accedir a una rampa d’enderrocs que ens va permetre assolir una estància de grans dimensions, on les alçades ens van impressionar, ja que la tònica de la cavitat canviava radicalment. 
 
Suposant que ens trobàvem en el sector superior reflectit en la topografia que van realitzar els antics exploradors, però, que havíem arribat a ell per altra banda de la fractura, vam posposar la revisió d’aquest sector per a la pròxima jornada.
 
 
 
 
 
 
 
 
Text i fotos per Vicent Sanchis i Rebeca Díaz. L’autoria de la informació editada en espeleoavern.es té caràcter col•lectiu, comprenen a totes i cadascuna de les persones citades com autors. La informació i material contingut en espeleoavern.es és pot distribuir, difondre, compartir i comunicar-se lliurement, havent sempre de citar als autors i a l’entitat editora, en aquest cas Club d’Espeleologia l’Avern. No es pot obtindre cap benefici econòmic de la informació i treballs editats, així com tampoc es poden modificar baix ningun concepte els mateixos.