ESPELEOAVERN

Club d'Espeleologia l'Avern Ontinyent

ACTIVITATS

Exploracions en el Serruig de Moixent (6-6-2020)

2020-11-08
Exploracions en el Serruig de Moixent (6-6-2020)
 
El dissabte 6 de juny -i obligats novament per les restriccions a no poder anar a les nostres zones d’exploració habituals- ens vam dirigir de nou cap a la Cova del Serruig de Llevant en Moixent. En aquesta cavitat, i després de dedicar dos jornades a les tasques de revisió i re-exploració, ens trobàvem en el nivell intermedi de la mateixa, on la cavitat guanya volum en galeries de caràcter horitzontal.
 
En aquesta jornada vam poder recórrer tot aquest tram de galeries. En elles vam trobar diferents indrets amb possibles continuacions. Arribant al final de les galeries, on l’elevació del sostre a gran altura ens invitava a realitzar en un futur una interessant escalada, vam poder trobar un petit i estret pou. Després del seu descens vam comprovar com es tancava sense oferir cap possibilitat de continuació. 
 
Després d’aquest incòmode descens, i en observar com en altura i forçant una severa estretor la cavitat podria continuar, vam dedicar les nostres energies a forçar el citat pas. Finalment, i amb molt d’esforç, vam poder accedir a una estància ascendent. Aquesta, col•lapsada completament per grans blocs no oferia cap continuïtat. Topografiant tot aquest sector, i marcant diferents incògnites vam retornar a l’inici de les galeries.
 
De camí al sector inicial d’aquest sector intermedi, vam trobar una interessant fractura de caràcter vertical, però, que caldria de la seva desobstrucció per tal de poder explorar-la. Deixant aquesta tasca per altra jornada, vam continuar amb l’exploració. Situats en la sala de més volum, i punt per on vam connectar des d’un del pous de la cavitat, vam iniciar l’ascens cap a l’exterior, topografiant fins a l’entrada de la cavitat. Així amb diferents incògnites, i encara un fum de feina que realitzar en la cavitat, vam donar per conclosa la jornada.
 
 
 
 
 
 
 
 
Text i fotos per Vicent Sanchis i Rebeca Díaz. L’autoria de la informació editada en espeleoavern.es té caràcter col•lectiu, comprenen a totes i cadascuna de les persones citades com autors. La informació i material contingut en espeleoavern.es és pot distribuir, difondre, compartir i comunicar-se lliurement, havent sempre de citar als autors i a l’entitat editora, en aquest cas Club d’Espeleologia l’Avern. No es pot obtindre cap benefici econòmic de la informació i treballs editats, així com tampoc es poden modificar baix ningun concepte els mateixos.