ESPELEOAVERN

Club d'Espeleologia l'Avern Ontinyent

ACTIVITATS

Exploracions en Penya Medoc, Tàrbena. (4-10-2020)

2021-02-25
Exploracions en Penya Medoc, Tàrbena. (4-10-2020)
 
El diumenge 4 d’octubre vam realitzar la que era la primera activitat en la zona de Tàrbena des del confinament. L’objectiu en aquesta jornada es tractava d’una incògnita pendent que teníem en l’Avenc de Ses Xap.
 
La incògnita en qüestió, es tractava de comprovar la continuïtat de la potent fractura en la que es desenvolupa la cavitat. El seu extrem Oest quedava allunyat, i la pròpia morfologia de la cavitat no ens deixava veure molt més enllà. Així, realitzant un passamans des de la capçalera de la primera vertical, la nostra intenció era recórrer la fractura fins a comprovar les possibilitats reals de continuïtat.
 
Després d’una entretinguda instal•lació, on la qualitat de la roca va condicionar per moments l’avanç, vam arribar a un punt de la cavitat on veiem clarament la nul•la possibilitat de continuació de l’avenc. La fractura, amb gran potencia en aquest sector, es troba col•lapsada per grans cudols, que impedeixen qualsevol intent de continuïtat.
 
Així, desinstal•lant tot el passamans vam donar per finalitzats, tant la jornada, com les tasques en aquest avenc, on tant sols ens queda situar finalitzar els treballs de gabinet.
 
 
 
 
Vista parcial del llarg passamans que es va realitzar per tal de descartar qualsevol possibilitat de continuació en la última incògnita que restava per explorar en l'avenc.
 
 
 
 
 

Text i foto per Vicent Sanchis i Rebeca Díaz. L’autoria de la informació editada en espeleoavern.es té caràcter col•lectiu, comprenen a totes i cadascuna de les persones citades com autors. La informació i material contingut en espeleoavern.es és pot distribuir, difondre, compartir i comunicar-se lliurement, havent sempre de citar als autors i a l’entitat editora, en aquest cas Club d’Espeleologia l’Avern. No es pot obtindre cap benefici econòmic de la informació i treballs editats, així com tampoc es poden modificar baix ningun concepte els mateixos.