ESPELEOAVERN

Club d'Espeleologia l'Avern Ontinyent

ACTIVITATS

Espeleologia en Cantàbria (9-10-2020)

2021-04-25
Espeleologia en Cantàbria (9-10-2020)
 
Aprofitant el llarg pont festiu del 9 d’octubre, ens vam desplaçar cap a Cantàbria per tal de realitzar diferents activitats espeleològiques. L’adversa meteorologia que vam tindre totes les jornades que vam estar a la zona, va condicionar sobre manera les activitats.
 
El dissabte 10 d’octubre, i amb una forta pluja, vam desistir de fer l’activitat programada per aquest dia, ja que es tractava de realitzar la travessia Rubicera – Mortero, i el transit pel sector actiu de la cavitat no es presentava gens segur amb unes condicions tant desfavorables. Així que vam decidir realitzar la travessia Narizon-Palomas en Castro-Urdiales. La travessia va resultar ser un petit recorregut subterrani de poc més de tres hores, i escassa dificultat. Tant sols les boniques formacions que trobem al llarg del recorregut, així com l’arribada al riu son la nota destacable d’aquesta travessia.
 
Per al diumenge 11 d’octubre, i encara que el fred i l’aigua eren presents, vam decidir realitzar l’activitat programada, la travessia Torca Fría – Cueva del Lobo. La llarga aproximació fins la boca superior del sistema, se’ns va fer dura ja que vam arribar a ella mullats i congelats. Tal era el fred que vam agafar, que en les primeres instal•lacions casi no podíem realitzar el nus en la corda per al descens. Ja una vegada en el interior del sistema, i en recórrer els llargs meandres que caracteritzen a aquesta cavitat, vam anar recuperant-se. En poc més de cinc hores vam sortir a l’exterior, finalitzant l’activitat en l’espectacular bosc on es troba Cueva del Lobo. Amb la realització d’aquesta ultima travessia, vam concloure les activitats en Cantàbria, desitjant això si, el tornar el més aviat possible.
 
 
 
Pou d’entrada a Torca Palomas, que prèviament s’ha d’instal•lar per tal de poder realitzar la travessia.
 
 
 
 
 

Text i foto per Vicent Sanchis i Rebeca Díaz. L’autoria de la informació editada en espeleoavern.es té caràcter col•lectiu, comprenen a totes i cadascuna de les persones citades com autors. La informació i material contingut en espeleoavern.es és pot distribuir, difondre, compartir i comunicar-se lliurement, havent sempre de citar als autors i a l’entitat editora, en aquest cas Club d’Espeleologia l’Avern. No es pot obtindre cap benefici econòmic de la informació i treballs editats, així com tampoc es poden modificar baix ningun concepte els mateixos.