ESPELEOAVERN

Club d'Espeleologia l'Avern Ontinyent

ACTIVITATS

Exploracions en s’Ombria des Avencs de Tàrbena. (26-12-2020)

2021-10-10
Exploracions en s’Ombria des Avencs de Tàrbena. (26-12-2020)
 
El dissabte 26 de desembre de 2020, i després de poc més de dues setmanes, vam tornar a dirigir la nostra activitat cap a la zona de s’Ombria des Avencs en Tàrbena, per tal de continuar amb l’exploració de l’Avenc nº4.
 
L’exploració d’aquest avenc en l’anterior jornada d’exploració és va vorer aturada en una estretor vertical. Aquest pas sembla ser el punt on els primers exploradors de la cavitat es van aturar, donant l’avenc per finalitzat. Aquest pas -molt incòmode, tant per l’estretor del mateix, com per que les seves parets s’ensorraven al mínim moviment- és tracta d’una vertical de 6 m, on no es necessària la utilització de l’equip de progressió vertical.  
 
 
Capçalera de l'últim pou de la cavitat, explorat per primera vegada en aquesta jornada.
 
 
Superat aquest pas, la cavitat va guanyar amplària, però, sense ser les seves dimensions gaire còmodes. Una petita vertical, on va ser necessària la corda, ens va deixar en una rampa de cudols inestables. Aquesta rampa va desembocar en un nou pou, que amb una amplària d’uns 2 m contrastava sobre manera amb la resta de la cavitat. Una vegada descendida aquesta vertical, l’avenc no ens va oferir ja cap oportunitat d’aprofundir més. Tant sols en un lateral de la base d’aquest últim pou, un petit ressalt marcava el punt de màxima fondària a l’avenc als -50 m. Cal destacar que en aquest punt, la corrent que ascendeix per l’escletxa impenetrable es molt notable. 
 
Ascendint a l’exterior topografiant aquest nou sector de l’avenc nº4 de s’Ombria des Avencs, i revisant de nou qualsevol possible continuació en el mateix, vam finalitzar la jornada.
 
 
Lloc on vam assolir la màxima fondària de l'Avenc nº4, i on va finalitzar el mateix sense cap possible continuació als -50 m de profunditat.
 
 
 
 
 
 

Text i fotos per Vicent Sanchis i Rebeca Díaz. L’autoria de la informació editada en espeleoavern.es té caràcter col•lectiu, comprenen a totes i cadascuna de les persones citades com autors. La informació i material contingut en espeleoavern.es és pot distribuir, difondre, compartir i comunicar-se lliurement, havent sempre de citar als autors i a l’entitat editora, en aquest cas Club d’Espeleologia l’Avern. No es pot obtindre cap benefici econòmic de la informació i treballs editats, així com tampoc es poden modificar baix ningun concepte els mateixos.