ESPELEOAVERN

Club d'Espeleologia l'Avern Ontinyent

ACTIVITATS

Exploracions en la Cova del Serruig de Llevant de Moixent (2-1-2021)

2021-10-26
Exploracions en la Cova del Serruig de Llevant de Moixent (2-1-2021)
 
La primera activitat de l’any 2021, i que és va realitzar des del nostre club, va estar dirigida a continuar amb les tasques d’exploració en la Cova del Serruig de Llevant en Moixent. Aquesta cavitat que ens va servir de refugi durant el període de confinament perimetral, i que va aconseguir calmar les nostres ànsies d’exploració durant eixos dies un tant funestos. Al llarg de quasi tres mesos vam dedicar 6 jornades a realitzar tasques de re-exploració i topografia en aquesta important, però, oblidada cavitat.
 
Ben bé, és cert que una vegada vam poder tornar a treballar en les nostres zones d’exploració habituals -situades en la província d’Alacant- vam deixar de costat les tasques en la Cova del Serruig de Llevant. Amb un desnivell actual de -73 m, i un desenvolupament de 448 m, la cavitat encara ens oferia diverses incògnites que sempre ens rondaven pel cap. Per això, en aquest segon dia de l’any, vam decidir tornar a endinsar-se en aquesta cova moixentina.
 
I així, després de instal·lar les verticals d’accés, i el passamans que ens condueixen al sector intermedi de la cova, vam recórrer totes les galeries horitzontals d’aquest sector fins al seu extrem més occidental, per tal de iniciar l’exploració d’una de les incògnites. Aquesta incògnita es troba per damunt d’una escalada ja realitzada pels primers exploradors, i que va portar als mateixos a poder davallar una nova vertical on la fractura continuava, però, on van abandonar l’exploració. 
 
Realitzant de nou l’escalada, ja que es trobava desinstal·lada, i veient clarament com la continuació en aquest punt era clarament vertical i ascendent, alhora que també vam poder accedir a la vertical que van davallar els primers exploradors, vam decidir deixar tot preparat per a la pròxima jornada d’exploració en el Serruig, ja que era precís sortir a temps de la cavitat per tornar a casa, donat el toc de queda que per l’Estat d’Alarma imperava.
 
 
 
Inici de l'escalada que condueix a la continuÏtat de la cova, i a una de les incògnites encara per resoldre.
 
 
 
 
 
 

Text i foto per Vicent Sanchis i Rebeca Díaz. L’autoria de la informació editada en espeleoavern.es té caràcter col•lectiu, comprenen a totes i cadascuna de les persones citades com autors. La informació i material contingut en espeleoavern.es és pot distribuir, difondre, compartir i comunicar-se lliurement, havent sempre de citar als autors i a l’entitat editora, en aquest cas Club d’Espeleologia l’Avern. No es pot obtindre cap benefici econòmic de la informació i treballs editats, així com tampoc es poden modificar baix ningun concepte els mateixos.