ESPELEOAVERN

Club d'Espeleologia l'Avern Ontinyent

Noticias

Cova de l'Hedra

2020-04-28

Cova de l'Hedra

Aquestes dues cavitats que nosaltres havem anomenat Cova de l’Hedra 1 i Cova de l’Hedra 2, ja que no hi havem trobat cap referència anterior a les mateixes, i donat el complicat accés a les mateixes, creiem que han passat desapercebudes. Aquesta nomenclatura be donada per la gran mata d’hedra que naix en la boca principal, de fet és més fàcil localitzar l’hedra pròpiament dit, que la mateixa cova.
 
 
Vista de la boca principal de la Cova de l'Hedra des del peu del cingle.
 
Aquestes dues cavitats son dos abrics sense massa interès espeleològic, ja que les dimensions dels mateixos rellevants. Però, com que la nostra intenció a l’hora de realitzar els treballs d’exploració i catalogació en la zona, era realitzar-lo d’una manera exhaustiva i seriosa, ens veiem obligats a incloure-les. Com a curiositat a destacar, es l’existència d’un petit pou de quatre metres en un extrem de la boca principal.
 
Les exploracions dutes a terme en la Cova de l'Hedra, com en altres cavitats de la serra del Capurutxo, formen part d’un complet estudi de les cavitats existents en la zona. Els resultats obtinguts durant els transcurs d’aquestes exploracions, així com la informació de les cavitats, es voran ampliats en un complet treball que pròximament serà publicat.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Text, foto i topografia per Vicent Sanchis i Rebeca Díaz. L’autoria de la informació editada en espeleoavern.es té caràcter col•lectiu, comprenen a totes i cadascuna de les persones citades com autors. La informació i material contingut en espeleoavern.es és pot distribuir, difondre, compartir i comunicar-se lliurement, havent sempre de citar als autors i a l’entitat editora, en aquest cas Club d’Espeleologia l’Avern. No es pot obtindre cap benefici econòmic de la informació i treballs editats, així com tampoc es poden modificar baix ningun concepte els mateixos.