ESPELEOAVERN

Club d'Espeleologia l'Avern Ontinyent

ACTIVITATS

Exploracions en la serra d’Oltà (11-11-2020)

2021-03-27
Exploracions en la serra d’Oltà (11-11-2020)
 
De nou el dimecres 11 de novembre -i tant sols dos dies després de l’anterior jornada- vam tornar a la serra d’Oltà per continuar amb l’exploració de l’Avenc O-15. Arribant al punt assolit en l’anterior jornada, vam iniciar el descens cap al sector profund de la cavitat. El descens es va fer lent, però amb seguretat, ja que per a poder arribar fins arribar al punt on la cavitat ens oferia unes majors dimensions, vam tindre que moure i llençar una quantitat de pedres i cudols, com mai en tots els any que portem explorant cavitats.
 
 
 
Tram de petites verticals encadenades, on la gran quantitat de cudols i pedres inestables, ens van obligar a fer un descens lent i tècnic. 
 
 
Ja situats en lo que -de nou- era una amplia estància, vam poder comprovar com la cavitat continuava descendint. Superant una estretor ens vam situar en la capçalera d’una nova vertical. Acompanyats novament per la corda fixa dels anteriors exploradors, i sorpresos per el descens que van efectuar aquestos entre grans cudols, que al mínim toc que rebien queien per la trajectòria de la vertical de descens. Retirant gran quantitat de pedra, i assegurant l’exploració d’aquesta vertical, ens vam poder situar davant d’una nova vertical d’uns 10 m. 
 
 
 
Pas estret que desembocava en una nova i perillosa vertical, i que donava continuïtat a l’avenc.
 
 
Aquesta vertical més lliure del perill de caiguda de pedres, i per lo tant més segura, va ser ràpidament descendida. De nou, i ja en la base d’aquest P-10, vam comprovar com la cavitat continuava amb caràcter vertical, però, la manca de corda va fer que tinguérem que retirar-se, i posposar l’exploració d’aquest nou pou per a una altra jornada. Topografiant tot el sector explorat, alhora que revisàvem qualsevol possibilitat de continuació, vam sortir a l’exterior finalitzant  així la jornada.    
 
  
Capçalera del P-10. En la base d’aquesta vertical, la cavitat continua descendint novament en vertical.
 
 
 
 
 

Text i fotos per Vicent Sanchis i Rebeca Díaz. L’autoria de la informació editada en espeleoavern.es té caràcter col•lectiu, comprenen a totes i cadascuna de les persones citades com autors. La informació i material contingut en espeleoavern.es és pot distribuir, difondre, compartir i comunicar-se lliurement, havent sempre de citar als autors i a l’entitat editora, en aquest cas Club d’Espeleologia l’Avern. No es pot obtindre cap benefici econòmic de la informació i treballs editats, així com tampoc es poden modificar baix ningun concepte els mateixos.