ESPELEOAVERN

Club d'Espeleologia l'Avern Ontinyent

ACTIVITATS

Exploracions en Penya Medoc, Tàrbena. (21-11-2020)

2021-05-03
Exploracions en Penya Medoc, Tàrbena. (21-11-2020)
 
El dissabte 21 de novembre, vam dirigir els nostres esforços cap a la zona de Tàrbena. L’objectiu en aquesta jornada era continuar amb l’exploració de l’Avenc PM-3 en el seu sector Sud-oest. Descendint al interior de la cavitat per la mateixa boca que en l’anterior jornada d’exploració en la cavitat, vam poder descendir la vertical d’entrada per una altre punt, on la mateixa assolia més profunditat. 
 
En la base d’aquesta vertical, i després d’una pronunciada rampa d’enderrocs, vam aconseguir connectar de nou en altre secor de la cavitat ja conegut. En aquest sector, i ja des de que el vam explorar feia quasi un any, érem sabedors de que restava per explorar una estretor en el punt més profund. 
 
 
Estretor en la zona més profunda d'aquest sector de la cavitat.
 
 
Forçada aquesta estretor, i després de descendir un petit ressalt, vam arribar a un punt on la fractura és creuada perpendicularment  per un altra escletxa, triturant la roca i col•lapsant-la totalment. Topografiant tot aquest sector vam remunta cap a l’exterior. Prop ja de l’entrada vam iniciar un passamans per apropar-se a una gran finestra que s’obria cap a la nord i oferia una clara continuació. Pel volum i direcció que presentava el gran repeu que volíem assolir, estàvem casi segurs que conduiria a una sector ja conegut, però, en l’exploració no es deixa pas res per suposat, així que vam iniciar el passamans.
 
Com havíem intuït, el repeu connectava per un lateral amb la vertical d’entrada d’una de les boques principals d’aquesta important cavitat. Amb la resolució d’aquesta incògnita vam finalitzar la jornada.
 
 
 
Una de les entrades occidentals que donen accès a la cavitat. 
 
 
 
 
 
 

Text i fotos per Vicent Sanchis i Rebeca Díaz. L’autoria de la informació editada en espeleoavern.es té caràcter col•lectiu, comprenen a totes i cadascuna de les persones citades com autors. La informació i material contingut en espeleoavern.es és pot distribuir, difondre, compartir i comunicar-se lliurement, havent sempre de citar als autors i a l’entitat editora, en aquest cas Club d’Espeleologia l’Avern. No es pot obtindre cap benefici econòmic de la informació i treballs editats, així com tampoc es poden modificar baix ningun concepte els mateixos.