ESPELEOAVERN

Club d'Espeleologia l'Avern Ontinyent

conservacio_cavitats

Comissió de Seguiment de l’Estat de Conservació de l’Avenc de Joan Guiton (6-12-2020)

2021-12-11
Comissió de Seguiment de l’Estat de Conservació de l’Avenc de Joan Guiton (6-12-2020)
 
Encara que el comunicat on vam presentar la creació de la Comissió de Seguiment de l’Estat de Conservació de l’Avenc de Joan Guiton, i on vam explicar els motius que impulsaven aquest projecte de conservació, es va publicar en el mes de febrer d’aquest 2021, el projecte ja s’havia posat en marxa uns mesos abans. 
 
Amb la presentació del projecte i de les nostres inquietuds al consistori de Fontanars dels Alforins, i al seu Alcalde, vam donar el primer pas per tal d'iniciar el mateix. Posteriorment vam donar forma -amb el recolzament i consells dels nostres companys arqueòlegs- a lo que seria una de les ferramentes per protegir l’Avenc de Joan Guiton, la comissió de seguiment del seu estat de conservació.
 
Amb el vist i plau, i suport de l’Ajuntament de Fontanars dels Alforins, i del Servei Arqueològic Municipal d’Ontinyent, el diumenge 6 de desembre del 2020, vam realitzar la primera visita amb l’objectiu de redactar el primer informe de l’estat de conservació de la cavitat. En aquesta jornada es van poder avaluar diferents sectors de la cavitat (Via Clàssica, Via del P-43 i Via Fonda) realitzant observacions i presa de dades per a la posterior redacció del informe.
 
Aquest primer informe -que va ser remés al consistori de Fontanars dels Alforins- posa de manifest el bon estat de conservació de l’Avenc de Joan Guiton en el moment de realitzar-lo. És el nostre desig que amb aquest projecte de conservació i les seues activitats, així com amb les futures accions dintre del mateix, puguem preservar aquest espai natural protegit.
 
 
 
Una de les estretors de la Via Fonda en l'Avenc de Joan Guiton. Per arribar al fons de la cavitat, a -211 m de profunditat, hi ha que superar una serie de pasos estrets com el de la imatge.
 
 
 
 
 
 

Text i foto per Vicent Sanchis i Rebeca Díaz. L’autoria de la informació editada en espeleoavern.es té caràcter col•lectiu, comprenen a totes i cadascuna de les persones citades com autors. La informació i material contingut en espeleoavern.es és pot distribuir, difondre, compartir i comunicar-se lliurement, havent sempre de citar als autors i a l’entitat editora, en aquest cas Club d’Espeleologia l’Avern. No es pot obtindre cap benefici econòmic de la informació i treballs editats, així com tampoc es poden modificar baix ningun concepte els mateixos.